De naaier die geen knoop …

De naaier die geen knoop in de draad legt verliest een steek.

Zomaar een mooie Vlaamse spreuk, een waarheid als een koe! Hoe ik dat weet? Mijn moeder, zij is, ik zou haast zeggen ondanks haar hoge leeftijd, vergroeid met naald en draad. Nog steeds naait ze van tijd tot tijd een bloesje of zo voor zichzelf. En, of ik het nu wil of niet, met enige regelmaat word ik geconfronteerd met de ervaringen binnen haar hobby. Dus ik weet er wel iets van, al is het niet het fijne.

Wat de Vlaming met dit gezegde bedoeld? Wel, wij zeggen simpelweg, haastige spoed is zelden goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑