Mislukt, en toch tevreden

Bij het kiezen van mijn onderwerpen laat ik me soms inspireren door de actualiteit. Je moet ergens je ideeën vandaan halen, toch?

Rob de Nijs nam na zo’n zestig jaar afscheid, het was mooi geweest! Nu ben ik nooit een echte fan geweest van de man. Ik heb nooit de neiging gehad een theaterkaartje voor een optreden van hem te kopen. Ik heb nooit een singletje, laat staan een LP of CD van hem gekocht. Maar dat neemt niet weg dat ik wel waardering kan opbrengen voor zijn werk.

Ik probeer hem te tekenen. Op leeftijd, bij zijn afscheid van de fans. Maar het lukt me niet. Ik herken hem niet in mijn schepping. Portret tekenen is niet makkelijk. En ik ben natuurlijk niet meer dan een goedwillende amateur.

Het mag dan niet lijken, ik vind het wel een mooie tekening geworden. En, ook niet onbelangrijk, ik was weer een uurtje zoet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑