Een hapje vooraf

Gisteren vierden we hier weer onze buurtbarbecue en dan is het inmiddels traditie dat ik voor de amuse zorg. En ook dat jaar had ik weer twee voorgerechtjes, De eerste , een prei/ kruidenkaastaartje, versiert met een half cherrytomaatje in bladerdeeg laat ik hier onbesproken. De tweede is bijzonderder.

image

Zestig mosselhapjes, op de foto liggen ze klaar om voor tien minuten de oven ingeschoven te worden. Maar dat is de laatste handeling voor het opdienen. Laat ik maar bij het begin, het boodschappenlijstje beginnen.
mosselen
twee sneetjes bruin brood, zonder korst
100 gram bacon

100 gram oude kaas
een chilipeper
twee teentjes knoflook
vier takjes peterselie
2 eieren
olijfolie

De voorbereiding:
Kook de mosselen en haal ze uit de schelp. Bewaar voldoende halve schelpen om de zestig hapjes te maken.

Maal brood en kaas in de blender fijn en hou apart.
Bak de bacon twee minuten.
Maal vervolgens de bacon, knoflook, het van zaad en zaadlijst ontdane pepertje, de eieren en peterselie ook in de blender. Mix brood/ kaas en de rest en maak het smeuïg met de olijfolie.

Was de schelphelften.

Hapje voor hapje:
Vul de schelp met een mossel en een theelepel van het broodmengsel. Zet de bakplaat acht minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

En tenslotte, geniet van deze amuse.

En de mosselen die je overhoudt kun je natuurlijk de volgende dag bakken met een uitje, paprika en kerrie, ook lekker

5 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.