Gevulde champignons

buurtbbq2016Het is inmiddels traditie, tegen de tijd dat de barbecues aangestoken worden mag ik met een paar amuses op komen draven. Ik doe dat graag, mijn bijdragen worden doorgaans gewaardeerd. Gisteren was het weer zover en een van de hapjes was de gevulde champignon.

Benodigdheden voor 26 hapjes
26 grote champignons
8 sjalotjes, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
een bosje salie, blaadjes fijn gehakt
een bosje peterselie, blaadjes fijn gehakt
26 plakjes spek
zachte geitenkaas
250 gram gepelde walnoten, bewaar 26 halve noten en hak de rest fijn

Aan de slag

  • Maak de champignons schoon en ontdoe ze van de steel
  • fruit de sjalotjes tot ze zacht zijn
  • voeg knoflook, gehakte walnoot en kruiden toe en laat even mee pruttelen
  • oven voorverwarmen op 190 graden
  • vul de champignon met het mengsel
  • leg daarop een schijfje geitenkaas van ongeveer die, vier millimeter
  • leg daarop een halve noot
  • en dek het geheel af met een plakje spek.
  • zet het geheel een tien minuten tot een kwartiertje in de oven (afhankelijk van de grootte van de paddestoel

Dien de hapjes warm op en geniet ervan!

5 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.