Bergen en een nieuwe uitdaging #SG16-20

Bergen

Ik zou me bergen als ik jou was”, ik kon en wilde mijn teleurstelling niet langer verbergen. Het klonk als een bedreiging, zij het geen reële. Ik was dan ook oprecht boos en daar is wel wat voor nodig.
Ze had me gouden bergen beloofd en ik had betwijfeld of ze dat wel waar kon maken. Maar ze bleef erbij: ”Natuurlijk kan ik dat!”
Wel dan moet ze het ook maar waarmaken!

Wat is de bedoeling?

spreekwoord

Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg16. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 16 verwijst naar dit jaar.

Het woord voor deze week

Het nieuwe woord is arm.

8 Comments

  1. In een rechterlijke uitspraak staat soms:
    Het vonnis kan worden uitgevoerd evt. met inroeping van de sterke arm. (lees de politie)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.