De volgende opdracht en mijn maag #sg16-4

En er is alweer een week voorbij, een week waarin weer de nodige inzendingen met spreekwoorden en gezegdes, nu met het woord maag, zijn binnengekomen

Wat is de bedoeling?
spreekwoordIk geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg16. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 16 verwijst naar dit jaar.

Het nieuwe woord is valreep, weinig mogelijkheden en dus een kans om het op een andere manier te benaderen.

Maag
Zelfs dat kleine hapje, voor een zieke kip zou mijn moeder zeggen, ligt me letterlijk te zwaar op de maag. Het heerst, zegt men, er is sprake van een griepepidemie. Ik mag dan wel in november de griepprik gehad hebben, ik krijg kennelijk toch ook een tikje mee. Laten we hopen dat het bij een tikje blijft, donderdag ga ik graag naar de bloggersmeeting in het gegeven paard, Tivoli Vredenburg, Utrecht.
Over mijn moeder gesproken, die had heel wat magen te vullen. Alleen al voor het eigen kroost moesten de nodige aardappels geschild worden. De aardappelboer kwam iedere twee weken een grote zak brengen, de groenteman kwam wekelijks langs, op zaterdag, aan het einde van zijn rit. Dan waren de prijzen inmiddels behoorlijk gezakt, moest wel anders  kon bruin het niet trekken.
En als je dan weet dat ze zeven mannen te voeden had, en dat verhaal van de liefde van de man kent, dan weet je het wel.
We zijn nooit wat tekort gekomen, hadden nies te klagen, de ware keukenprinses weet met weinig middelen nog iets geweldigs op tafel te zetten.

14 Comments

  1. De laatste acht jaar bij de politie deed ik onderzoek naar de milieu- en antecedenten van sollicitanten bij de politie. Dat bracht mij o.a. bij vele referenten. Zo solliciteerde er eens een man die bij de marine werkte, wiens contract afliep. Dat bracht mij op een werf in den Helder, waar het schip de HM. Tromp lag.
    Via de valreep, een loopbrug tussen de kade en het schip kwam ik aan boord. Gelukkig hoefde ik niet via de andere valreep (een touwladder) aan boord te klimmen.
    Na aankomst op dat enorme schip en de groet aan de driekleur te hebben gebracht, werd ik opgewacht door de commandant van het schip, die mij tot mijn vreugde een rondleiding gaf.
    Wat een enorm geval zo’n boot. De vertrekken van de matrozen waren maar piepklein overigens, maar ze hadden wel een speciaal soort behang…….in allerlei variëteiten. Er moesten aan boord ook veel stangen gepoetst worden..

  2. Oeps gemist deze… Zelfs niet op de valreep opgemerkt maar de pc waar ik gewend ben van op te werken is binnen voor reparatie en omdat ik diegene die we in bruikleen hebben liever alleen maar gebruik voor het hoogstnodige glipt er al iets door de mazen van het net. Of worden er al eens letters van mijn naam ingeslikt ☺

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.