Ei en #SG17-22

Ei

Sla de eieren in de pan dan komen er geen kwade kuikens van.
Weer zo’n voor mij onbekende wijsheid, neem tijdig je maatregelen als iets uit de hand dreigt te lopen.
Net als ook men moet niet al zijn eieren onder een kip leggen ofwel, niet al het te beleggen geld in een en hetzelfde bedrijf steken, anders, met al je geld op een paard wedden. Risicospreiding is hier het devies. Nog zo’n advies dat je niet moet negeren: men moet om een ei de pannenkoek niet bederven, als je iets goeds wilt bereiken moet je ook royaal durven investeren. Appeltje, eitje, toch?

Wat is de bedoeling?

spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.

Het woord voor deze week

Het woord voor deze week is gat, voor wie niet voor een gat te vangen is.

3 Comments

 1. Deze album heb jij lief,
  wie het steelt is een dief.
  Die moet zitten op een latje,
  met zeven spijkers in zijn gatje.
  Tot hij roept: ‘Genade, heer,
  o wat doet mijn gatje zeer!’

  Leuk van die poesiealbumversjes, maar misschien heeft deze dief een nagel nodig om aan zijn gatje te krabben? https://drspee.nl/spreekwoord-22-gat/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.