IJs en #SG17-5

IJs

Toen ik bij spreekwoorden ijs intikte kreeg ik er maar liefst 62. Maar al gauw zag ik dat het merendeel niet bruikbaar was, was ijs slechts een stukje van het gevonden woord als in wijsheid, lijster, prijs en bijslapen. Tja, zo lust ik er nog wel een! Ik vond geen echt nieuwe gezegdes deze keer terwijl ik toch niet over een nachtje ijs gegaan ben. Wel vond ik dat ik niet moet wachten tot Sint Juttemis wanneer de kalveren op het ijs dansen want dat gebeurt natuurlijk nooit. Of toch,het vriest hard op oud ijs was ik vergeten. Oude relaties kunnen snel opbloeien.

Wat is de bedoeling?

spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.

Hier vind je de opgaven tot nu toe.

Het woord voor deze week

Zoekend tussen het ijs trof ik onder meer grijs.

4 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.