Kaas en #SG17-27

Kaas

Ik heb wat met kaas. Met enige regelmaat pak ik de fiets om bij onze zelfkazende boer een pondje of meer belegen te halen. Van die echte Goudse, tenminste een boterham of beschuit wordt ermee belegd. Maar wat mij betreft hoeft het daarbij niet te blijven, een toastje met camembert of port salut bijvoorbeeld, smullen. En bij de warme maaltijd, parmenzaan over de pasta, feta in de salade, je straft me er niet mee. Ze zullen van mij niet kunnen zeggen dat ik er geen kaas van gegeten heb, dan in ieder geval toch niet letterlijk! Nee, ik laat me de kaas niet van het brood eten.

Wat is de bedoeling?

spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.

Het woord voor deze week

Het woord voor deze week is bui.

4 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.