Laatste en #SG17

Laatste

Laatste mag dan het laatste woord van vorig jaar geweest zijn, je bent nog niet van me af. Ik ga nog even door met de hashtag #SG17

De laatste twee boeken die ik las waren Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen en Mama van Hugo Borst. Toevallig twee boeken over de laatste levensfase, totaal verschillende perspectieven. Waar bij Hendrik Groen de wil om er nog iets van te maken de boventoon voert, je laatste hemd heeft nu eenmaal geen zakken  is het bij Borst, gedwongen door het onderwerp de laatste loodjes wegen het zwaarst.

Voor mij is de conclusie:  leef elke dag alsof het je laatste (bewuste) kan zijn.

Wat is de bedoeling?

spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.

Hier vind je de opgaven tot nu toe.

Het woord voor deze week

De eerste van 2017 is, kan het anders, eerste.

10 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.