Mei en #SG17-19

Mei

In mei leggen alle vogels een ei behalve … Ik leerde vroeger op school de koekoek en de griet. Martha heeft het over de koekoek en de spriet, dit kom ik ook elders tegen. Ter Laan heeft het over de kwartel en de griet. Kortom, de geleerden zijn het nog niet eens. Bovendien, als ik dan wat verder snuffel dan vertelt de boswachter mij dat de koekoek wel degelijk ook in mei zijn ei kwijt moet.

Een bijenzwerm in mei is een goed teken voor de wei. En dat geldt ook in vele varianten voor een natte meimaand. Avonddauw in mei levert veel hooi op de wei. Maar van mij mag het zonnetje schijnen.

Wat is de bedoeling?

spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.

Het woord voor deze week

Het woord voor deze week is man.

4 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.