Slapen en #SG17-4

Slapen

Uitgeslapen? dan kun je je bed verkopen. Een standaard grapje dus eigenlijk niet leuk meer. En met consequenties want wie zijn bed verkoopt moet op de stenen slapen. En wat vind je van deze? Hoewel man en vrouw op hetzelfde kussen slapen hebben ze toch verschillende dromen. En deze is ook wel raak, wie zijn dromen wil zien uitkomen moet niet slapen.

Wat is de bedoeling?

spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.

Hier vind je de opgaven tot nu toe.

Het woord voor deze week

Het heeft een paar dagen gevroren, de schaatsen kunnen weer onder al is het ijs lang niet overal betrouwbaar, deze keer gaan we voor ijs.

6 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.