Voorlezen (uit eigen werk)

marokkaans koken0001Je kent die beelden wel van het jeugdjournaal, bijvoorbeeld. Prinses Laurentien leest voor aan een klasje kleuters. Ook elders lezen prominente en minder prominente Nederlanders voor met als doel kinderen kennis te laten maken met het boek, het verhaal. Een loffelijk streven, vind ik dan in ieder geval.
De bibliotheek heeft iets dergelijks bedacht voor ouderen. Niet zozeer om ze aan het lezen te krijgen, vooral ook om de mensen die niet meer kunnen lezen aan alternatieven te helpen. Het gewone boek met extra grote letters, bijvoorbeeld. Het luisterboek ook. De bieb heeft het.
Een andere mogelijkheid is de inzet van vrijwilligers die van tijd tot tijd een verhaal voorlezen. Dat hoeft niet direct een boek te zijn, kortere verhalen zijn vanwege de attentieboog wel zo welkom.
Met die achtergrond las ik een paar weken terug een tweetal verhalen uit mijn eigen bundel, Marokkaans koken en andere verhalen. Ik vond het leuk, mijn ongeveer zestig toehoorders, en dat is wel zo belangrijk, ook.

1 Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.