Scheveningen

De weersvoorspelling beloofde voor de maandag nog mooi weer, daarna wordt het weer wisselvallig. Normaal kiezen we de dinsdag voor een dagje uit op de een of andere manier maar nu kozen we voor het zekere boven het onzekere. De fietsen achterop de auto en op naar de kust, Kijkduin om precies te zijn.

Eerst maar een kopje koffie bij een strandtent, in de zon, uit de wind. We hoefden er maar een half uur op te wachten, ons hoor je niet klagen.

Vervolgens door de duinen richting Scheveningen. We hebben dat vaker gefietst maar werden nu toch wel voor verrassingen gesteld. Wat is het daar veranderd! Het Zuiderstrandtheater, ik kan me niet herinneren het eerder gezien te hebben. En al die appartementencomplexen, de vorige keer, maar dat is een paar jaar geleden, waren ze net de eerste aan het bouwen. We hebben al gauw vijf kilometer gedwaald voor we op bekend terrein kwamen. En vandaar door naar het Kurhaus, een wippie nog maar.

Het moet ook een eeuwigheid geleden geweest zijn dat we op de pier waren, we wisten dat daar veel veranderd zou zijn. Beneden langs allerlei winkeltjes en eettentjes, bovenlangs terug. Met een uitstapje naar het bunjyjumpen zoals het daar genoemd wordt. Ik heb nog even overwogen me aan een sprong te wagen, het kostte slechts € 80 maar de vrees dat tijdens de duikeling mijn fietssleuteltje uit het borstzakje van mijn poloshirt zou vallen weerhield mij.

Bij de kraan vanwaar het springen plaatsvond kwam ik, hoe klein kan de wereld zijn, oud collega Dick Wels met zijn Paula tegen. Gezellig even bijgepraat en toen weer snel verder, over het bovendek deze keer.

Eenmaal terug bij de fiets kozen we voor een stukje verder naar het noorden, naar Meijendel en Wassenaar. En vandaar terug door Den Haag naar Kijkduin. Al met al weer een 40 kilometer gereden. In Kijkduin nog even in een (andere) strandtent een biertje gedronken, in no time stond die op tafel. Daar gaat je vrije tijd die je in de zon had kunnen genieten 😉 .

Terug boven nog een hapje gegeten, José een kogelbiefstukje en ik een paar slibtongetjes, een eenvoudige doch voedzame maaltijd dus. En daarna huiswaarts,  Net op tijd voor het acht uur journaal weer terug.

Al met al, noem het maar gerust een heerlijk vakantiedagje.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Rob Alberts schreef:

    Nostalgische groet,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.