Smullen

Dat is nu een van de grote voordelen van een weekendje Noord Limburg in mei. Het mag dan pijpenstelen geregend hebben en het Floriadebezoek viel daardoor letterlijk in het water, op de terugweg koop ik natuurlijk een pondje asperges, vers gestoken. Vandaag de rest van de benodigdheden in huis gehaald, vanavond deze ovenschotel:

600 gram aardappelschijfjes
600 gram witte asperges
200 gram gerookte zalm
2 eieren
1 pakje room culinair

bereiden:

de asperges schillen en in stukjes van ongeveer vier centimeter snijden. Wanneer je geen voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt, kook dan de aardappelen een minuut of tien. De eieren loskloppen en vermengen met de inhoud van het pakje room. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de asperges met wat zout vijf minuten. Leg in een rechthoekige ovenschaal de helft van de aardappel dakpansgewijs. Leg daarover de zalm, gevolgd door de asperges. Tenslotte weer een laag aardappelschijfjes.
Giet tenslotte de room over de deklaag en zet de schaal drie kwartier in de oven.

Eet smakelijk!

0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.