Een stukje om

John had er graag meer tijd voor gehad maar moest zijn vliegtuig naar Londen halen. Het is de eerste keer dat hij op Rotterdam Centraal is, het prachtige nieuwe station van de Maasstad. Maar helaas, hij krijgt vast later nog wel een kans. Zelfs de tijd om met het openbaar vervoer verder te reizen naar Rotterdam Airport gunt hij zich niet. Die treinvertragingen ook altijd!
Hij loopt met zijn koffertje naar het taxiplatform.
“Naar het vliegveld, alstublieft.” De taxichauffeur knikt en draait de auto het Weena op. John kijkt nog even achterom en neemt het prachtige nieuwe stadsbeeld in zich op. Het is jaren een bouwput geweest maar nu heb je dan ook wat. De chauffeur slaat rechtsaf, de Coolsingel op en niet veel later rijden ze over de Erasmusbrug, ook al zo’n gezichtsbepalend stukje Rotterdam.
“Gaan we wel de goede kant op?” De chauffeur knikt weer, hij heeft nog niets gezegd. Johns topografische kennis is niet zo best, hij haalt zijn schouders op, het zal wel. Na een half uurtje begint hij toch te twijfelen, ze rijden op een autosnelweg en rechts ziet hij allerlei zware industrie en raffinaderijen.
“We gaan toch wel richting vliegveld, ik moet naar Londen.” De chauffeur knikt weer en rijdt stug door. Uiteindelijk stopt hij bij het vliegveld Haamstede. Hij leest het bedrag van de teller. John is in alle staten, “Dat was niet de bedoeling, ik moet naar Rotterdam The Hague Airport en dan zet je me hier af bij een zweefvliegveldje!”
“U zei toch echt, naar het vliegveld, meneer, niet naar de luchthaven.” Het zijn de eerste woorden die de chauffeur uitspreekt, het accent is niet goed thuis te brengen. “Maar ik wil U wel naar Zestienhoven brengen, hoor.”
Tja daar sta je dan in de middle of nowhere, mooi hoor, dat Zeeland maar niet als zo ongeveer op dit ogenblik je cityhopper naar Londen het luchtruim kiest.

Opdracht: Your character gets on a taxi and tells the driver to take him/her to the airport.
But the driver has his/her own ideas about where they are headed…

0 gedachten over “Een stukje om

Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑