Stolwijkse pittig belegen

‘Het is een onsje meer, mag dat?’ Natuurlijk had ik die vraag verwacht, iedere kaasboer is in staat een onsje meer af te snijden. Ze weten precies hoe groot een stuk van 600 of 1100 gram is, een pond of een kilo afsnijden is veel moeilijker is mijn ervaring. En, eerlijk is eerlijk, net als iedere andere klant heb ik dat altijd geaccepteerd. Maar vandaag niet, een pond is vijf ons, is 500 gram en dat is wat ik thuis moet brengen. ‘Een plat stukje Stolwijkse kaas, pittig belegen van een pond’ zei mijn vrouw en ik wil nu eindelijk eens een keer doen wat me gevraagd is. ‘Nee, dat mag niet’. Nooit heb ik een mens zo beteuterd zien kijken als onze kaasboer.

0 Comments

  1. He Carel, volgende keer gewoon die honderd gram onderweg opeten joh. Vindt Jose vast wel goed, ha,ha
    Marina
    Zou ik ook doen
    Jan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.