Costa Adeje

Licht genoeg hier. Of, eigenlijk, veel te veel. Het heeft hier alles weg van een Amerikaans huis in de Kersttijd. Stilstaand licht maar ook complete licht shows. Het kan niet op.

We zitten op Tenerife, Costa Adeje om preciezer te zijn, vastgebouwd aan Playa de Las Américas dat weer vastzit aan Los Christanos, een van oorsprong vissersdorp waar Columbus voor de grote overtocht gebunkerd heeft. Een klein stukje authentiek, de rest sinds de zestiger jaren ten behoeve van het toerisme neergezet. Een jaar of twaalf geleden waren we hier ook. Soms herkennen we iets, we vonden bijvoorbeeld ons hotel van toen terug. Maar het winkelcentrum dat er voor stond is volledig vernieuwd, onherkenbaar. De weekmarkt daar weer voor lijkt volledig onveranderd. Dezelfde rijen, kraampjes, dezelfde (soort) verkopers, dezelfde handel. Maar veel ook is er veranderd, veel nieuwbouw. De stranden hebben nu een laag Saharazand, zijn niet zwart meer.

Zon en oceaan zijn hetzelfde gebleven. We hebben hier weer prima weer en komen vast bruiner terug dan we heen gingen. Nog een paar dagen, dan zoeken we de Hollandse kwakkelwinter weer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.