Mannen achter het fornuis

Gistermiddag organiseerden we voor de kokers van Stichting SWOS de cursus HACCP. En dat heeft alles te maken met hygiëne en dus voedselveiligheid. Belangrijk, want dit jaar komen we aan een kleine 8000 maaltijden, bereid voor een relatief kwetsbare groep. En dan kun je niet voorzichtig genoeg zijn. De andere kant is, we doen dat met een fors aantal vrijwilligers wat de controle op naleving lastig maakt.

Het is dan ook noodzakelijk van tijd tot tijd de puntjes op i te zetten. Een groot deel van de kookstaf was er, duidelijk dat ze het belang inzien. En zo hoort het ook!

Ik had nooit zo op de verhouding man, vrouw gelet maar het viel me ineens op. In het team zitten ongeveer net zo veel mannen als vrouwen. Het recht op de aanrecht wordt ook door de heren opgeëist.

Ik onderschrijf dat, sta zelf ook graag af en toe in de keuken.

2 Comments

  1. Oh serieus, kunt ge dan niet zo eens een praatje doen met mijn man…lol… Bij hem staat, wanneer ik echt geen zin heb om te koken, gelijk met ergens iets gaan afhalen of iets te gaan eten … ook leuk daar niet van maar als ik eens iets voor heb, verkouden of verstuikte voet, sta ik evengoed achter het fornuis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.