Utrecht, 1917

Mijn vader, geboren in 1917, was een creatieve man. Hij schilderde onder andere en in die zin is deze appel niet ver van de boom gevallen. Hij knutselde ook graag, met name met hout. Een van mijn broers heeft die hobby dan weer van hem overgenomen. Eerder toonde ik op dit blog een winkelpandje van triplex waarmee nu mijn kleinkinderen kunnen spelen. En een maquette op schaal van het Jugendstil gebouw van De Utrecht aan het Leidseweg in Utrecht.

Deze week zag ik voor het eerst zijn geboortehuis in triplex. Ik wist van het bestaan niet af. In dezelfde doos zat nog een oud gebouw, ook waarschijnlijk uit de Domstad. Ik kan het nog niet plaatsen. Ik zal het later op dit blog laten zien en dan ook op de Facebookpagina van (Oud) Utrechters vragen of iemand weet waar dit te vinden is. Het geboortehuis van mijn vader staat in de Utrechtse Lange Jufferstraat.

3 gedachten over “Utrecht, 1917

Voeg uw reactie toe

  1. Mijn vader is geboren op nr 26. Dit huis staat er niet meer. Op nr 38 staat nog wel een vergelijkbare woning. Met dank aan speurneus Theo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑