Dapper #WOT ’16-37

Dapper, het woord van deze week, ik heb er niet veel mee. Dapper zijn is kennelijk optreden, ondertussen de gevaren negerend. Dat ligt niet in mijn aard. Was ik dapper toen ik zonder zwemonderwijs genoten te hebben me in het diepe waagde omdat ik niet achter wilde blijven bij mijn vriendjes. Ik denk het niet, ik noem het liever jeugdige overmoed. Was ik dapper toen ik snel handelend als veertienjarige voorkwam dat een klein kind een ernstige val van een balkon zou maken? Welnee, wat is daar dapper aan? Was ik dapper toen ik het tegen de bazen opnam voor mezelf en mijn collega’s? Zo voelt het niet.
Dapper, ik heb er geen enkele associatie bij of het moet Dappere Dodo zijn, een pop uit een televisieprogramma voor kinderen in de vijftiger jaren. Maar wat die pop voor dappere dingen deed, ik zou het echt niet meer weten.

4 thoughts on “Dapper #WOT ’16-37

Add yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑