Statistieken #WOT ’19-1

Ik ben niet zo van de statistieken als het om mijn blog gaat. Net als toen ik een jaar of twintig geleden de fietscomputer van mijn racefiets haalde gaat het me ook nu niet om vergelijken, cijfers, voor- of achteruitgang in aantallen. Ik schrijf immers voor mijn plezier en omdat ik mijn verhaal kwijt moet. Ik heb geen financieel belang bij grote aantallen, reacties komen te verspreid binnen. Maar goed, ik heb toch maar even gekeken naar de cijfers van afgelopen jaar.

Net als voorgaande jaren heb ik iedere dag een blog geplaatst.

Er waren 11.026 pagina’s bezocht door 5.195 bezoekers. Dat zijn dus gemiddeld iets meer dan twee pagina’s per bezoek. De homepage is het meest bezocht en dan volgen er een aantal pagina’s waarvan ik vermoed dat vaste volgers die als hun startpagina gekozen hebben. Zo scoort Haagse windhappers en Scheveningse schollenkoppen 398, Rode kool op maandag 210 en Galgenzagers uit de Zaanstreek 127 hits.

Verreweg de meeste bezoekers, 9.689, komen uit Nederland, dat verbaast me natuurlijk niet. Ook niet dat België op de tweede plaats staat met 427. Dat er uit Macao 7 hits geteld zijn is wel bijzonder, en dat mijn bezoek uit totaal 47 verschillende landen kwam ook. En nee, spam zit niet in deze cijfers.

Als ik vergelijk met voorgaande jaren is er sprake van groei in aantal bezoekers en hits maar een afname in gemiddeld aantal hits per bezoek. Ook loopt het aantal reacties, rechtstreeks op mijn weblog, sterk terug. Er zijn echter ook volgers die op andere wijze reageren, een totaal overzicht heb ik daardoor niet.

December was afgelopen jaar de best scorende maand, in de zomer zijn er traditiegetrouw beduidend minder kijkers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑