Stem #WOT ’16-14

zangerIk mag niet zingen. Al van kleins af aan is mij vriendelijk doch dringend, zo niet dwingend verzocht niet mee te zingen. Ik heb wel een mooie stem, ben een bas. Als ik voorlees, verhalen vertel, krijg ik daar complimenten voor. at is geen verdienste natuurlijk, maar leuk meegenomen. Maar zingen, het is niet aan mij besteed. Ik kan geen toon houden, zing binnen de kortste keren valser dan een kraai. En dus zing ik hooguit wanneer ik niemand daarmee pijnig. Mij kun je niet ontstemmen, ik ben ontstemd van nature. Ik heb een stem om matten mee te kloppen wist mijn lieve oma me al te vertellen, nog voor ik wist dat matten geklopt moesten worden.
Nou ja, een mens kan nu eenmaal niet alles hebben!

6 Comments

  1. Ha, ha, heel herkenbaar. Alleen: ik bedenk, dat ik al heel jong toch wel enig zelfinzicht heb gehad: ik ben überhaupt helemaal niet aan zingen begonnen.
    Mijn zussen hebben dat (over?)gecompenseerd door al jong samen gitaarles te nemen, te oefenen en er bij te zingen.

    Toen is het nooit meer goed gekomen tussen zingen en mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.