Sterk #WOT ’16-27

Eens vertelde ik op kantoor een verhaal over nachtelijke dijkbewaking. Dat we, als nieuwe inwoner van het stadje aan de rivier in geval van nood opgeroepen konden worden. burgerplicht, meehelpen bij de dijkbewaking. Want de rivierdijken hadden zwakke plekken. Een probleem dat sinds de dreigende dijkdoorbraken in 1996 drastisch aangepakt is. Maar dit speelt daarvoor. Het had die nacht behoorlijk gespookt, storm, regen, herfstweer op zijn best. Mijn toehoorders hingen aan mijn lippen. Niet dat ze het uitspraken maar ze hadden niet gedacht dat ik zo’n held was.Ik had stad en ommelanden gered van een dijkdoorbraak, tijdig gewaarschuwd en geholpen met de versteviging, zandzakken gesjouwd.

Een sterk verhaal om de kleine oogjes te verklaren, slechte nacht gehad. Of, liever, we hadden geklaverjast tot ver in de kleine uurtjes en het nodige gedronken.. Niks held, ach, als ze het maar geloven!

7 gedachten over “Sterk #WOT ’16-27

Voeg uw reactie toe

    1. dat was Martha’s vraag, uit mezelf zou ik er nooit toe komen sterke verhalen te vertellen, dat geloof je toch zeker wel?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑