Al draagt de aap een gouden ring ….

carel joséVandaag geen vlogje, ik heb wel wat anders te doen. Maar wel een Utrechtse wijsheid, zij het nu in algemeen beschaafd Nederlands. Want, wanneer ik zo’n videoblog in plat Utrechts maak dan gaan mijn kaken er de rest van de dag naar staan. En dat kan ik me deze keer niet permitteren. Ik moet vandaag het heertje spelen.

Waarom? Wel, onze jongste zoon treedt vandaag in het huwelijk met zijn Ellen. En dat betekent feest. In ieder geval vanaf een uur of half een. Daarvoor zal er nog wel wat gestrest worden, zo hier en daar. Van gaat alles wel goed tot je das zit scheef. Nou ja, het zij zo.

Mijn tafelrede is geschreven en in grote letters uitgeprint, dus zonder leesbril te lezen. En verder zien we het wel. Later zal ik wel een verslagje schrijven, denk ik.

O ja, zou ik het bijna nog vergeten. In situaties als deze zal de Utrechter geneigd zijn te zeggen: Al draagt de aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. En dat bedoelt hij dan helemaal niet onaardig, hij zegt gewoon dat je niet verandert als je een net pak aantrekt. En zo is het toch? Waar!

0 gedachten over “Al draagt de aap een gouden ring ….

Voeg uw reactie toe

  1. Een hele fijne dag vandaag geniet ervan met of zonder strop# een lieve groet vanuit het Spaanse voor tutti familia/ adios

  2. Ook al is het maar buitenkant toch wel leuk om al die feestelijke kleding te zien. De bruid was een plaatje en jullie zagen er ook uit om door een ringetje te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑