Twitter

on

Ja hoor, ik geniet van mijn AOW en gelukkig een beetje meer. En ik probeer de wereld nog wel bij te houden. Vandaag een uitleg aan ouderen met behulp van scholieren over Facebook, wel of niet meedoen, voordelen, valkuilen. Ik heb, zeg ik bescheiden, de nodige invloed op de inhoud van de presentatie, het gevoel dat ik toch tenminste net zoveel weet als die scholieren.
Ik ‘ zit’  ook op twitter en raak daar langzaam maar zeker een beetje op uitgekeken. Akkoord, je kiest ook daar je eigen volgers en dus, tenminste voor een deel de toegespeelde informatie. Bovendien gebruik ik het om kwijt te kunnen wat ik zelf kwijt wel, ik promoot mijn blogs en af en toe meld ik wat me bevalt of juist dwars zit. En het zint me daar al een tijdje niet! Als ik wil weten hoe een voetbalwedstrijd zich ontwikkelt kan ik beter op teletekst (ja, ouderwets, maar degelijk) terecht. De televisieprogramma’s die ik niet kijk hoef ik ook op twitter niet te volgen, de programma’ s die ik wel kijk, ach, daar vorm ik mijn eigen mening wel over. Kortom, ik vraag me langzaam maar zeker af wat ik hier te zoeken heb! De respons op mijn blogs is nagenoeg nihil, via de twitteraankondiging dan, dus daar hoef ik het niet voor te doen.
Ik kijk het nog even aan en zal, mocht het zover komen mijn afscheid aankondigen.
Nou ja, misschien blijf ik dan alleen voor lokaal nieuws en een enkele niche.

0 reacties Voeg uw reactie toe

 1. petepel schreef:

  Het is een virus…

  1. carel de mari schreef:

   daar lijkt het op, hˋe. Jouw oplossing vind ik vooralsnog te resoluut maar ik voel me wel steeds minder op twitter thuis. Op zoek k naar een modus die wel aanspreekt, bijvoorbeeld door mijn volgers/ gevolgden op strengere wijze te selecteren.

 2. Liesbeth. schreef:

  Ben het voor een deel met je eens. Al die tweets over tv programma’s lees ik niet en over voetbal al helemaal niet. Toch vind ik vaak nieuwe dingen, mooie blogs en vooral bijzondere mensen. Soms valt dat later tegen en soms blijken ze nog mooier dan ik eerst dacht.
  Twitter is een middel dat me veel gebracht heeft en geen doel voor mij.
  Hoop dat je blijft!

  1. carel de mari schreef:

   ik moet dn ook het kaf van het koren gaan scheiden. Door al die onzin raak ik het overzicht kwijt. Ook ik zie heus de goede kanten wel, het gaat, denkik, om de balans. Mocht ik gaan ontvolgen dan sla ik jou over 😉

 3. carel de mari schreef:

  Ook op twitter de nodige reacties gehad. Eerlijk gezegd vind ik dat de verkeerde plek, juist door ze onder in dit geval dit blog te plaatsen behoud je overzicht en is ieders inbreng voor elk ander zichtbaar. Ik ga proberen hier wat printscreens onder te zetten zodat ook de twitterreacties bewaard kunnen blijven

 4. marysjabbens schreef:

  Ik moest gelijk aan mijn blog, over hetzelfde thema, denken http://bit.ly/NTGTpi
  Misschien is nauwkeurig selecteren van de mensen die jij wil volgen een optie?

  1. carel de mari schreef:

   dat laatste ga ik maar eens een keertje doen, om te beginnen

 5. Anna schreef:

  Hihi ik twitter niet dus ik blijf alvast gespaard 😀

  1. carel de mari schreef:

   ook als je twitterde zou ik je beslist sparen

   1. Anna schreef:

    Kijk zie, daar word ik helemaal blij van 😉

    1. carel de mari schreef:

     ik word zo vaak blij van jouw reacties 😉

 6. weerzinwekkend schreef:

  *stookt het vuurtje nog een beetje op* Laat maar zien dan, of je het kunt, zónder! Niet klagen, actie! 😉

  1. carel de mari schreef:

   Monique’s kruistocht 😉

 7. weerzinwekkend schreef:

  Neuriet: these boots are made for walking! And that’s just what they’ll do. 😉

 8. Theo schreef:

  Inderdaad selectief twitteren. Ikzelf heb weinig te melden, dus volgers zijn niet belangrijk. Maar ik heb veel plezier als volger van twitteraars in mijn interessegebied: archieven, bibliotheken, vaktijdschriften, en personen die actief zijn op dat gebied. Moet binnenkort wel een keer gaan schonen.
  Voor jou misschien op gebied van de SWOS bijvoorbeeld?

  1. carel de mari schreef:

   die schoningsactie gaat er komen, waarschijnlijk getrapt

 9. justanoldlady schreef:

  Hallo, Ja, twitter is steeds al aan verandering onderhevig geweest. Eerst zocht ik zelf er m’n weg. Ik vond het allemaal reuze knap wat die anderen deden. Al die teksten die ze er aan vast knoopten aan die tw. zinnetjes. Ik snapte niet hoe of ze dat deden en waar ze het over hadden. Een uitdaging om het ook te leren. Ik wilde het ook kunnen. Waarom weet ik niet. Het begon geloof ik met die Url…geen idee wat het was. Dom hè? Gaandeweg maakte ik me van alles eigen. En nog steeds ben ik aan het leren.
  Ik wilde met mensen in contact staan van over de hele wereld. Mensen op Twitter, ze komen en gaan. Vervelend. Ik zou ze aanvankelijk ook graag hebben willen ontmoeten. Wilde ook dat ze mij zouden zien zoals ik werkelijk was. Zodat ik meer dan de functie van spiegel zou hebben. Maar zo werkt het bij twitter niet. We moeten virtueel communiceren misschien wel gaan beschouwen als een omgangs vorm van de toekomst. H. Brand C. zei ook al zoiets in zijn interview in het TV programma “Boeken”.
  Ik ben twitter op een gegeven moment als een “kroeg” gaan zien. Vooral ‘s avonds nog even aanschuiven met een drankje erbij. Daar gebeurt het ook dat mensen komen en gaan en slechts een handjevol getrouwe die er blijven. Ik las ook al hoe ook jij het prettig vind je eigen dingen te kunnen “lozen”. Ook al blijven antwoorden uit…Je kunnen uiten is fantastisch. Mij heeft het in elk geval op m’n oude dag nogal wat in beweging gebracht.
  Ondanks teleurstellingen pleit ik er voor dit merkwaardige nieuwe fenomeen te koesteren. Ik erger me ook aan versch. aspecten. Verwachtte kennelijk telkens te veel. Heb ook meerdere malen geroepen: “ik houd er mee op” en velen doen dat ook, zonder dat te roepen.
  Wat ik ga doen met twitter, weet ik niet. Ik ben een mens van de dag en leef daar naar.
  Een ieder moet met Twitter, net als in de gewone maatschappij een eigen weg gaan vinden.
  Blijf dus maar gewoon meneer Carel.
  Ik volg u nog niet zo lang. Af en toe lees ik iets van u. Groetjes, Hanneke

  1. carel de mari schreef:

   vooralsnog blijf ik ook nog (gewoon). Ik zal alleen mijn lijst te volgen inkorten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.