Het geheim van de meester

Met bewondering kijk ik naar Het geheim van de meester, een tv-programma waarin Charlotte Caspers met haar team een uitdaging aangaat om een oud meesterwerk te kopiëren. Letterlijk, inclusief de mogelijk opgelopen beschadigingen en restauraties. Ze moet gebruik maken van in onbruik geraakte materialen, verf waar ze eerder nooit mee gewerkt heeft. En dan is iedere penseeltip een risico. Ik heb met haar te doen als haar werk professioneel beschadigd wordt en er vervolgens een restaurateur aan het herstel gezet wordt. Razend lastig als je het mij vraagt. En ik kan het weten, waagde me onlangs ook aan een kopie van een meesterwerk. Het resultaat? Onvoldoende! Gevolg, het doek opnieuw met gesso bewerkt en ik ga er vanavond iets nieuws op zetten.

Een gedachte over “Het geheim van de meester

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑