Kabeljauw met venkel

Het werd weer eens tijd om een lekker visje te eten. Meestal lukt het wel eens per week zo’n beetsje op tafel te zetten maar door omstandigheden was het er al een paar weken niet van gekomen. De broodjes haring en toostjes zalm reken ik dan even niet mee.
Het werd gisteren een ovenschotel. Ik sneed een venkelknolletje klein, een tomaat in plakjes en de kabeljauwfilet in stukjes en verdeelde alles in een met olie ingevette schaal. Daarover wat voorgekookte aardappeltjes in schijfjes en wat verkruimelde geitenkaas. Voorbereidingen die, als je de boodschappen niet meerekent niet meer dan een kwartiertje kosten. Het geheel in de tot 200 graden voorverwarmde oven en na een half uur staat er een heerlijk maal op tafel. De volgende keer snipper ik er wel nog een rood pepertje doorheen om het geheel wat meer pit te geven.
Vandaag laat ik me verrassen, ook wel eens lekker 😉

4 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.