Mijn reizen en een nieuwe opdracht #SG16-8

Het woord van vorige week heeft niet tot veel inspiratie geleid. Ik hoop dat het nieuwe woord, dat ook meer mogelijkheden biedt, weer de nodige reacties teweeg brengt. Dat nieuwe woord is blazen.

Wat is de bedoeling?
spreekwoordIk geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg16. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 16 verwijst naar dit jaar.

Reizen
Een kort gebed en een braadworst dienen de reizende mens. Deze van oorsprong Limburgse uitdrukking behelst het advies bij grote projecten, ondernemingen, de essentie in de gaten te houden. Blijf de focus houden op het uiteindelijke doel, verdwaal niet in al die mogelijke zijsporen. Zorg dat je de juiste middelen hebt om het doel te bereiken. Zeker als het een Keulse reis betreft, ofwel wanneer je langdurig onderweg bent.
Een andere mooie die ik vond, op kloosters reizen, dat wil zeggen altijd bij vrienden en bekenden onderdak zoeken.

10 Comments

    1. dat is dan het risico van het vak. Ik schrijf zelf mijn bijdrage niet meteen omdat ik daarmee mogelijk iemand voor de voeten loop. Bovendien stelt me dat in de gelegenheid desgewenst te reageren op andere inzendingen. Mijn bijdrage is maandag klaargezet en verschijnt vandaag, dinsdag, over ongeveer 3 uur. En, nee, ik koos een andere ingang šŸ˜‰

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.