Hobby #WOT ’15-37

Hobby, vrijetijdsbesteding zegt Wikipedia. Een wat erg brede uitleg, ik kan er niet veel mee. Ik heb alleen maar vrije tijd en alles wat ik daarin doe zou dan ook hobby zijn. Niet dat ik veel met tegenzin doen maar de wekelijkse strijk en het bereiden van een simpele rechttoe rechtaan maaltijd een hobby noemen gaat me toch te ver. Een culinair hoogstandje maken, dat is wat anders, dat is een van mijn hobby’s. Creëren sowieso. Schrijven, schilderen, dat zijn hobby’s. Fietsen ook, weer eigenlijk. Vroeger op de racefiets, nu met trapondersteuning is het plezier weer helemaal teruggekomen. Van tijd tot tijd een goed boek, zeker.
Is plezier dan de sleutel? Iets van vreugde toevoegen aan het leven? Mijn bestuurstaken vervul ik met plezier maar om het hobby te noemen? Een gezellige avond met mensen doorbrengen, hapje, drankje, spelletje kaarten. Hobby?
Toch moet het zoiets zijn, vrijetijdsbesteding die je met plezier invult. Maar zuiver is de definitie niet. Ik zal er nog eens over nadenken, misschien. Want, ach, zo belangrijk is het nu ook weer niet!

2 gedachten over “Hobby #WOT ’15-37

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑