Vrolijk, WOT ’19-29

In NRC Next staat af en toe een kwestie die van twee kanten bekeken wordt, het glas is half vol of half leeg, de optimist versus de pessimist.

Hieronder een poging mijnerzijds om de staaroperatie en het recente gevolg te beschrijven:

Half leeg

Wat een ellende, we moesten om half acht al in het ziekenhuis zijn. Er is nog niemand, ook niet op de afdeling oogheelkunde, alleen de nachtverlichting brandt. Ze zullen ons toch niet vergeten zijn? Of misschien staan ze wel ergens in de file, had ik nog wat langer in bed kunnen blijven.
Kijk, het is al vijf over half en nog steeds niet geroepen
Ja hoor, doe maar lekker vrolijk, verpleegster. Ik zit hier niet voor mijn plezier hoor.
Wat een drukte, de dokter zit daar rustig aan de koffie te kletsen met een aantal verpleegsters. Het gaat nergens over.
Hèhè, eindelijk naar binnen.

Wat een ellende, zo’n oogkapje, ik zie niets. Alleen een waas. Als dat maar beter gaat, straks. Ik zie nu al op tegen het dagelijks plaatsen van dat kapje voor de nacht, vorige keer ging dat ook niet goed. De waas is nu weg maar ik kan nog steeds niet scherp zien met het behandelde oog, ik moet zelfs mijn stoel dichter bij de tv zetten om de ondertiteling te lezen.

Half vol

Gelukkig, we zijn de eerste van de dag, half acht mag dan vroeg zijn maar we hebben geen last van eventuele uitloop bij eerdere behandelingen en het operatieteam is nog fris. Ha, die gezellige meid van de vorige keer weer, daar kun ik even wat mee babbelen nu ze toch nog niet veel om handen heeft. Kijk, het hele team druppelt langzaam binnen. Ze gaan vriendschappelijk met elkaar om, ik mag dat wel.
Mooi, ik mag naar binnen!

Het is vandaag even lastig, dat oogkapje belemmert mijn zicht maar dat was voorspeld en een dagje rustig aan kan geen kwaad. Maar eens goed kijken hoe dat kapje vastgeplakt zit. Vorige keer had ik er moeite mee. Ah, ik zie het al, een kwart slag draaien, dat deed ik toen dus fout.  Weer wat geleerd! Nog een paar weken en dan kan mijn nieuwe lenssterkte weer gemeten worden. Het is nu soms even behelpen bij het tv kijken, Ach, zo vaak doe ik dat toch niet.

Het schrijven van de half-volversie ging mij makkelijker af, ligt veel dichter bij de werkelijke beleving. Ik bekijk de wereld het liefst van de vrolijke kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑